Paras muistikortti videokuvaukseen 2021

Onko etsinnässä paras muistikortti videokuvaukseen?

Markkinoilla on monia eri merkkisiä muistikortteja, ja jokainen väittää olevansa paras videokuvaukseen. Mikä on siis todella paras?

Vastaus vaihtelee tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Jos kuvaat 4K-videoita, tarvitaan kortti, jonka kirjoitusnopeus on yli 100 Mt/s. Jos kuitenkin tarvitset vain 1080p-videota, keskimääräinen 20Mt/s kirjoitusnopeus riittää.

Muistikorttia valitessasi tulee myös ottaa huomioon, minkä tyyppistä kameraa käytät. Järjestelmäkamera tarvii usein nopean muistikortin, mutta halvemmat digitaaliset kamerat eivät nopeasta muistikortista hyödy.

Mikä on paras muistikortti videokuvaukseen

Videokuvaajat haluavat luonnollisesti käyttää parhaita mahdollisia laitteita saadakseen laadukasta videokuvaa, ja tällöin on tärkeää hankkia myös sellainen muistikortti videokuvaukseen, jolla tallennetusta videosta saadaan kaikki irti.

4K-videon kuvaamiseen tarvitaan muistikortti, jossa on hyvä kirjoitusnopeus, mutta se ei ole välttämätön 1080p-videon kuvaamiseen.

Käyttämäsi kameratyyppi määrittää, mikä on paras muistikortti videokuvaukseen. Halvalle kameralle siis usein riittää halpa muistikortti, mutta jos kysymyksessä on esimerkiksi videokuvaus järjestelmäkameralla, kannattaa hankkia kalliimpi UHS-III – tyyppinen muistikortti.

Jos käytössäsi ei ole pelkästään videokamera, vaan esimerkiksi tavallinen järjestelmäkamera aloittelijalle, jolla sujuu niin tavalliset still kuvat, kuin videokuvaus, kannattaa hankkia sellainen muistikortti kameraan joka sopii kumpaankin tarjoitukseen.

Kuinka iso muistikortti kannattaa hankkia videokuvaukseen?

Sandisk muistikortti videokuvaukseen

Videkuvaus vie paljon tilaa, varsikin jos tavoitteenasi on kuvata 4K -videota. Jos jo muutaman minuutin video vie monta Gigabittiä tilaa, silloin pienet muistikortit ovat lähes hyödyttömiä.

Jos sinulla on kuitenkin vain pieni budjetti ja haluat kuvata 1080p-videota aloittelevan tason DSLR-kameralla, pienikin muistikortti voi riittää

Muistikortit eivät kuitenkaan ole kovinkaan kalliita, jolloin tilaan kannattaa panostaa. Moni tavallinen videokuvaaja suosii ainakin 128GB muistikortteja.

Mikä on paras muistikortti videokuvaukseen 2021?

Joidenkin mielestä paras muistikortti videokuvaukseen on Sandisk Extreme Pro 128GB UHS-I SDXC -muistikortti. Kyseessä on suorituskykyinen kortti, joka takaa nopean videon tallennuksen ja toiston.

Jos haluat kuvata DSLR-kameralla, on tärkeää, että muistikortilla on suuri kirjoitusnopeus. Hyvä valinta olisi esimerkiksi tämä Sandisk Extreme 128GB SDXC UHS-I Class 30 -muistikortti. Tämä kortti tarjoaa vaikuttavan 90 Mt:n/s kirjoitusnopeus, joten se sopii erinomaisesti videokuvaukseen

Jos haluat kuvata 1080p- tai 1440p-videoita halvalla kameralla, voit käyttää mitä tahansa C-luokan muistikorttia. Transcendin 64GB SDXC Class C -muistikortti on erinomainen valinta edullisen hintansa ja korkean suorituskykynsä ansiosta

Jos kuitenkin haluat ottaa paljonvideota, tarvitset ison muistikortin. Sandisk 256GB Extreme Pro SDXC UHS-I Class 30 -muistikortti on laadultaan ja suorituskyvyltään erinomainen .

Mitkä muistikorttivalmistajat ovat luotettavia?

sandisk muistikortti videokuvaukseen

Markkinoilla on monia eri muistikorttivalmistajia, ja voi olla vaikea tietää, mitkä niistä ovat luotettavia

Tunnetuimpia ja luotettavimpia merkkejä ovat Sandisk, Kingston ja Sony. Näillä yrityksillä on maine laadukkaiden ja luotettavien tuotteiden valmistajana

On kuitenkin myös monia vähemmän tunnettuja merkkejä, jotka tarjoavat laadukkaita tuotteita. On siis tärkeää tehdä tutkimusta ennen muistikortin ostamista, jotta saat varmasti tarpeisiisi sopivan muistikortin.

Kannattaa ostaessa huomioida esimerkiksi muistikortin takuu, jos takuu-aika on lyhyt, se saattaa kertoa siitä, että muistikortti on huonolaatuinen.

Jätä kommentti