Muistikortti kameraan – Ostajan opas

Muistikortti kameraan on jokaisen valokuvaajan tärkein hankinta. Ilman sitä et voi tallentaa valokuvia tai videoita.

On myös tärkeää hankkia luotettava muistikortti kameraan, näin minimoit riskit siitä, että muistikortti rikkoutuisi ja kuvat katoaisivat.

Muistikortti on myös hyvä tapa jakaa muistojasi ystävien ja perheenjäsenten kanssa!

Selvitetään, miksi muistikortit ovat niin tärkeitä kameroissamme, mitä tyyppejä on saatavana ja miten voit valita itsellesi sopivan muistikortin .

Katso vinkit muistikortin valintaan alta!

Mikä on muistikortti?

muistikortti

Muistikortti on piirilevy, johon voit tallentaa tietoja, kuten valokuvia, musiikkia ja kaikkea muuta dataa.

Valokuvaajalle muistikortti on tärkeä lisävaruste, sillä tavallisesti itse kameraan ei voi tallentaa kuvia, vaan kuvat tallennetaan erilliselle muistikorttile.

Monissa nykyaikaisissa kameroissa voit käyttää useampaa kuin yhtä muistikorttia kerrallaan, tämä mahdollistaa paremman talletuskapasiteetin ja joissain tapauksissa myös talletusnopeuden.

Voit myös jakaa muistikortin avulla valokuvia ja videoita helposti ystäviesi tai työkavereidesi kanssa.

Minkälaisia muistikortteja kameraan on saatavilla?

Erilaiset muistikortit tarjoavat erilaista tallennustilaa, nopeutta ja luotettavuutta. Tässä on luettelo yleisimmistä tyypeistä:

  • Secure Digital- eli SD-kortit
  • Compact Flash- eli CF-kortit
  • Memory Stick- tai MS Pro Duo
  • Mini Secure Digital (miniSD)
  • Memory Stick- tai MS Pro Duo

Mikä muistikortti kannattaa ostaa?

Valitse sinulle sopiva muistikortti sen mukaan, mikä muistikortti sopii kameraan, ja minkälaisia kuvia aiot sinne tallentaa.

Vanha, mutta dullinen SDHC kortti tarjoaa talletustilaa varsin edullisesti ja se on sopiva vaihtoehto ensimmäiseen kameraan, varsinkin silloin jos kysymyksessä on aloittelijan järjestelmäkamera.

Jos aiot tavallisen valokauksen lisäksi kuvata myös videokuvaa, kannatta investoida ultranopeaan muistikorttiin, joka tarjoaa korkeamman kirjoitusnopeuden. Tällöin kuvat ja videot tallentuvat nopeammin, eikä kriittinen hetki jää ikuistamatta sen takia, että kamera vielä tallentaa edellistä kuvaa.

Ainut haitta ultranopeista muistikorteista on se, että ne ovat usein huomattavasti muita muistikortteja kalliimpia.

Mikä on paras muistikortti kameraan?

paras muistikortti kameraan

Paras muistikortti kameraan vuonna 2021 on SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-II -muistikortti. Tämä sopii valokuvaalle, joka etsii runsaasti talletustilaa ja nopeutta edelliseen hitaan

Sen lukunopeus on erittäin nopea, 300 Mt sekunnissa, se on erityisen hyvä muistikortti videkuvaukseen ja täten sopii loistavasti jos työsi on videokuvaus järjestelmäkameralla.

Voit kopioida nopeasti valokuvia ja videoita muistikortilta. Siinä on myös valtava 128 Gt:n tallennuskapasiteetti, joka riittää enemmän kuin tarpeeksi koko päivän kuvaamiseen!

Mikä on paras tapa suojata muistikortti?

Jos kamerasi tukee useita muistikortteja, säilytä niitä erillään, jotta ne on helppo löytää, kun niitä tarvitaan . Suosittelemme käyttämään mukana toimitettua koteloa korttien säilyttämiseen.

Suojaa muistikortti fyysisiltä vaurioilta säilyttämällä sitä aina kotelossaan, kun et käytä sitä. Älä poista korttia, kun kamera siirtää valokuvia tai videoita, sillä tämä voi vahingoittaa sekä muistikorttia että kameraa. Varmista, että asetat oikeantyyppisen muistikortin ennen kuin asettamalla se kameraan tai yhteensopivaan laitteeseen.

Miten voin varmistaa, että muistikorttini on suojattu?

Varmista, että alustat muistikorttisi säännöllisesti, jotta ne toimivat oikein eikä niissä ole ongelmia. Formatointi poistaa kaikki kortille tallennetut tiedot, joten jos haluat käyttää korttia uudelleen, muista kopioida tärkeät tiedostot ensin! Muistikortti kannattaa aina suojata salasanalla, jotta luvattoman käytön riski on mahdollisimman pieni.

Mitä varotoimia minun on toteutettava muistikorttia säilytettäessä?

Säilytä kortit aina kotelossaan tai suojapakkauksessaan, poissa lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Varmista, että ne ovat täysin kuivia, ennen kuin asetat ne mihin tahansa laitteeseen. Kostea tai märät kortit voivat vahingoittua.

Milloin muistikortti pitäisi alustaa?

Muistikortit on syytä alustaa säännöllisesti, jotta ne toimivat oikein eivätkä aiheuta ongelmia. Jos haluat käyttää korttia uudelleen, varmista, että kopioit kaikki tärkeät tiedostot ennen alustamista!

Kuvat kannattaa tallentaa useaan paikkaan , sillä muistikortti ei voi suojautua katoamiselta tai vahingoittumiselta

Jätä kommentti