Parhaat järjestelmäkamerat 2022

Järjestelmäkamerat kehittyvät vuosi vuodelta entistä paremmiksi, kehityksen lisäksi myös järjestelmäkameroiden hinta-laatu suhde on noussut, nykypäivänä laadukkan ja kestävän järjestelmäkameran saa jo reilulla 1000 eurolla.

Hintaan vaikuttaa mm. se, että vuosien ajan ammattilaisten keskuudessa peilijärjestelmäkamera oli ainut oikea vaihtoehto, kun tarvittiin laadukkaita ja teräviä kuvia.

Nykypäivänä peilijärjestelmäkamerat ovat lähes historiaa, sillä peilitön järjestelmäkamera voittaa vanhat kamerat lähes aina ominaisuuksillaan.

Jos aikomuksesi on hankkia uusi järjestelmäkamera, olet aivan oikeassa paikassa. Tästä listauksesta löydät 5 parasta järjetelmäkameraa.

Sony A7 III Järjestelmäkamera sopii moneen tilanteeseen

sony A7 III - järjestelmäkamera
Järjestelmäkamera aloittelijalle

Sony A7 III on hämmästyttävä järjestelmäkamera, joka tarjoaa valtavasti ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Se sopii erinomaisesti sekä amatööri- että ammattikuvaajille, ja se sopii niin still kuviin kuin videokuvaukseen Joitakin sen merkittävimpiä ominaisuuksia ovat mm:

 • 24,3 megapikselin kenno
 • ISO-alue 50-204 800
 • 10 kuvaa/s jatkuva kuvaus
 • 4K-videokuvaus
 • 3 tuuman kallistettava kosketusnäyttö LCD-399 vaihe- ja kontrastitunnistus-AF-pistettä

Sony A7 III tarjoaa erinomaista suorituskykyä ja ominaisuuksia kohtuulliseen hintaan, joten se on yksi parhaista peilittömistä järjestelmäkameroista.

Nikon D850 -järjestelmäkamera kaikkiin tilanteisiin

Nikon D850

Toinen hyvä valinta on Nikonin D850, joka löytyy hieman alle 2000 euron hintaan. Tämä hämmästyttävä järjestelmäkamera tarjoaa valtavan 45,7 megapikselin CMOS-kennon ja useita huippuluokan ominaisuuksia, kuten:

 • ISO-alue 64 – 25 600
 • 4K UHD -videokuvaus 30 kuvaa sekunnissa
 • 180° kallistettava kosketusnäytöllinen LCD-näyttö, jossa on kosketus-AF-tarkennus

Nikon D850 tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja sen upea resoluutio tekee siitä täydellisen sopivanammattilaisille.

Canon EOS R – Täyden kennon järjestelmäkamera

Canon EOS R

Canon EOS R on Canonin ensimmäinen peilitön järjestelmäkamera, ja se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Luettelemme sen merkittävimmät tässä:

 • Kaksipikselinen CMOS AF, jossa on 5 755 tarkennuspistettä
 • ISO-alue 100 – 40 000 (laajennettavissa 102 400:aan)
 • Laadukas 4K-videokuvaus (30/24 kuvaa/s)
 • 3,15 tuuman 1,04 miljoonan pisteen vaihtelukulmainen kosketusnäytöllinen LCD-näyttö (1,04 miljoonaa pistettä)

Canon EOS R on täydellinen peilitön järjestelmäkamera sekä ammattilaisille että harrastajille; se pystyy selviytymään kaikenlaisista tilanteista, joita voit käsitelläja sen avulla voit ottaa upeita valokuvia ja videoita.

Sony A7 II – Edullinen järjestelmäkamera aloittelijalle

Sony A7 II

A7 II on aiemmin käsittelemämme hämmästyttävän Sony A7 III:n edeltäjä; se on täydellinen järjestelmäkamera aloittelijalle ja heille, jotka haluavat säästää rahaa, sillä tämän kameran saa nyt jo 600 eurolla (pelkkä runko). Se tarjoaa erittäin suuri 24,3 megapikselin kenno, kunnollinen ISO-alue 100 – 25 600 ja monia muita hienoja ominaisuuksia, kuten:

 • Full HD -videokuvaus 60/50/30/25/24 kuvaa sekunnissa
 • Jatkuva kuvausnopeus 5 kuvaa sekunnissa C-tilassa
 • Nopea hybridi-AF-järjestelmä, jossa on 399 vaihetunnistusta ja25 kontrastin tunnistuspistettä

Sony A7 II tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja sopii täydellisesti pienen budjetin käyttäjille. Se ei pysty kilpailemaan nykyaikaisempien peilikameroiden kanssa, mutta jos haluat säästää rahaa, se on ehdottomasti oikea valinta.

Mikä on järjestelmäkamera ja mitä hyötyä sen käytöstä on?

Järjetelmäkamera on kameratyyppi, jonka avulla voit hallita valotusta. Tämäntyyppisen kameran käytössä on monia etuja, kuten seuraavat:

 • Voit käyttää erilaisia objektiiveja.
 • Voit valita eri suljinajat ja filmin herkkyyden. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa valokuvia kaikenlaisissa valaistusolosuhteissa – sisällä, ulkona, lumisateessa, aurinkoisessa jne.
 • RAW-tiedostojen avulla voit muokata kuvia muita formaatteja hallitummin.
 • -ärjestelmäkameralla otettujen kuvien kuvanlaatu on yleensä parempi kuin muilla kameroilla otettujen kuvien.

Miten valitset tarpeisiisi sopivan järjestelmäkameran?

Järjestelmäkameraa valitessasi sinun on pidettävä mielessäsi muutamia asioita:

– Minkälaista valokuvausta haluat harrastaa? Jos olet kiinnostunut pääasiassa maisemakuvauksesta, tarvitset eri kameran kuin jos harrastat muotokuvausta.

– Mikä on budjettisi? Kamerat voivat vaihdella hyvin edullisista hyvin kalliisiin.

– Mitä ominaisuuksia tarvitset? Joissakin kameroissa on enemmän ominaisuuksia kuin toisissa. Jos haluat esimerkiksi kuvata hämärässä, tarvitset kameran, jossa on hyvä ISO-arvo.

– Kuinka kauan olet ottanut kuvia? Jos olet aloittelija, on parasta valita aloittelevan tason kamera. Näin opit valokuvauksen yksityiskohdat, ennen kuin joudut tekemään monimutkaisempia päätöksiä siitä, mitä asetuksia milloinkin kannattaa käyttää.

Vinkkejä järjestelmäkameran hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla

Kun ostat kameran, sinulla on yleensä useita objektiiveja valittavana. Pidä mielessä, että eri objektiiveilla on erilaisia etuja erityyppiseen valokuvaukseen. Jos esimerkiksi otat paljon valokuvia sisätiloissa tai yöllä, tarvitset objektiivin, joka soveltuu hyvin hämäräkuvaukseen ja nopeaan aukkoon. Jos taas otat paljon valokuvia ulkona ja olosuhteet ovat hyvät, voit tulla toimeen perustason objektiivilla.

Muista lisäksi lukea kameran käyttöohjeet ennen ensimmäistä käyttökertaa. Näin tiedät, mitä kaikki asetukset tekevät ja miten ne toimivat.

Järjestelmäkameran lisävarusteet

Kun ostat uuden järjestelmäkameran, on tärkeää investoida myös laadukkaisiin lisävarusteisiin. Näin saat uudesta kamerastasi kaiken irti ja varmistat, että pystyt ottamaan upeita valokuvia ja videoita.

Tässä on muutamia vinkkejä siitä, mitä kannattaa ostaa:

Jalustat: Hyvä jalusta on välttämätön kaikentasoisille valokuvauksen harrastajille. Niiden avulla voit vakauttaa kamerasi ja saada aikaan teräviä, selkeitä kuvia. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia jalustoja, joten kannattaa käydä ostoksilla ja etsiä tarpeisiisi sopiva jalusta.

Suodattimet: Suodattimet ovat toinen tärkeä lisävaruste valokuvaajille. Ne auttavat parantamaan valokuvien laatua vähentämällä häikäisyä ja vääristymiä. Saatavilla on erilaisia suodattimia .

Muistikortit: Muistikortti kameraan on yksi valokuvaajan tärkeimmistä hankinnoista. Suosi laadukasta ja nopea muistikorttia, jotta valokuvasi ovat varmasti turvassa!

Laukut, kotelot ja reput: Tukeva laukku tai reppu helpottaa huomattavasti varusteiden kuljettamista ja kestää pitkään. Lisäksi saatavilla on pienempiä malleja kompakteille järjestelmäkameroille, joissa ei ole vaihdettavia objektiiveja .

Kameran suojaaminen: Tukeva, vedenpitävä kamerakotelo auttaa suojaamaan laitteitasi, kun olet liikkeellä, ja ehkäisee pieniä kolhuja ja naarmuja, jotka voivat aiheuttaa vaurioita ajan myötä.

Jätä kommentti