Hyvä kamera bloggaamiseen: Ostajan opas

Kamera bloggaamiseen kannattaa valita huolella, olitpa sitten ammattilainen tai aloitteleva bloggaaja. Hyvällä kameralla saat laadukkaampia kuvia, joista lukijat varmasti pitävät.

Ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä kun etsinnässä on hyvä kamera bloggaamiseen, on se, mihin aiot käyttää kameraa. Jos käytät sitä vain bloggaamiseen, edullinen peilitön järjestelmäkamera on hyvä vaihtoehto, koska se on laadukas ja sillä voi ottaa paljon parempia kuvia.

Mutta jos valokuvaus kiinnostaa sinua myös, laadukas, mutta kalliimpi DSLR järjestelmäkamera saattaa olla sopivampi, sillä valokuvauksen harrastaja voi käyttää niitä sekä kuvien ottamiseen että videoiden tekemiseen. Ne maksavat enemmän, mutta voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä!

Yksi vaihtoehto on löytää joku, jolla on tällainen kamera, ja lainata hänen kameraansa väliaikaisesti, kunnes voit ostaa sellaisen itse. Joissakin malleissa on jopa mahdollisuus kauko-ohjaukseen älypuhelimien kautta!

Miten löytää hyvä kamera bloggaamiseen?

Kun valitset kameraa bloggaamiseen, muista, että tärkein huomioon otettava tekijä on käyttötarkoitus- haluatko ottaa pääasiassa valokuvia vai videoita? Kumpi on tärkeämpi: Kuvien laatu vai kameran helppokäyttöisyys?

Kannattaa harkita: DSLR, Peilitön tai Point and shoot – kameraa

Jos olet myös valokuvauksen harrastaja, DSLR olisi sopivampi, sillä niillä voi ottaa valokuvia sekä videoita laadukkaasti

Jos bloggaaminen on kuitenkin ainoa , point and shoot olisi sopivampi, koska se on pienempi ja kevyempi

Jos sinulla on älypuhelin, voit myös kokeilla käyttää puhelimesi kameraa – monissa älypuhelimissa on kamerat, joilla voi ottaa laadukkaita kuvia.

Mikä on DSLR-kamera ja sopiiko se bloggaamiseen?

dslr kamera

DSLR-kamerat ovat paras kameratyyppi bloggaamiseen, koska ne tuottavat korkealaatuisia kuvia.

Tärkein huomioon otettava tekijä on se, tarvitsetko still- vai videokameran. Kolme kameratyyppiä ovat peilittömät kamerat, DSLR-kamerat ja Point-and-shoot-kamerat. Peilittömät kamerat ovat kevyitä mutta kestäviä, ja niissä on vaihdettava objektiivijärjestelmä, joka ei ole patentoitu.

Ne ovat täydellinen valinta, jos etsit erinomaista suorituskykyä hämärässä ja laajennettua polttovälialuetta, jolla voi ottaa kuvia, joihin useimmat DSLR-kamerat eivät pysty .

Point-and-shoot-kamerat ovat edullisia ja pienikokoisia, mutta ne tuottavat heikompilaatuisia kuvia. Niissä on myös kiinteä objektiivi, joka voi olla rajoittava tekijä, mutta tämä riippuu kameramallista .

DSLR-kamera on yksi parhaista kameratyypeistä bloggaamiseen, koska ne ovat monipuolisia – pohjimmiltaan ne ovat still-kameroita, jotka pystyvät ottamaan korkean resoluution kuviaja videoita. DSLR-kameroissa on erillinen optinen etsin, ja ne tuottavat yleensä laadukkaita kuvia, mutta ne ovat peilittömiä kameroita raskaampia.

Parhaat DSLR-kameratyypit bloggaamiseen 

DSLR-kamera on vaihdettavan objektiivin kamera, jolla voi ottaa videoita. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi DSLR-kamerat ovat yksi parhaista kameratyypeistä bloggaamiseen, on se, että ne ovat erittäin monipuolisia – niillä voi ottaa korkearesoluutioisia valokuvia ja videoita. DSLR kamera on myös hyvä järjestelmäkamera aloittelijalle.

Tällainen kamera on painava, mutta myös kestävä; yleensä nämä kamerat eivät rikkoudu helposti. DSLR-kamerassa on erillinen optinen etsin, jonka avulla on helpompi tarkentaa kohteeseen hämärässä, esimerkiksi kun otat kuvia pimeässä paikassa, kuten teatterissa tai konsertissa. Parhaita DSLR-kameroita bloggaamiseen ovat Nikon D3300 ja Canon EOS Rebel T5i.

Kuinka valita oikea objektiivi bloggaamiseen

Hyvä nyrkkisääntö on hankkia mahdollisimman laaja objektiivi. Näin sinun ei tarvitse liikutella kameraa koko ajan yrittäessäsi vangita koko kohtausta. Mitä leveämpi objektiivi on, sitä enemmän sinun on liikuttava siitä poispäin saadaksesi koko kohtauksen kuvaan. Laajakulmaobjektiivin toinen etu on se, että se antaa kuvallesi dramaattisemman vaikutelman. Lyhyet objektiivit sopivat hyvin muotokuvaukseen, ja ne toimivat hyvin, kun kohde on lähimpänä kameraa. Ne saavat myös taustan näyttämään kauniimmalta ja häivyttävät sitä paremmin kuin laaja objektiivi.

Teleobjektiivit vaikuttavat muiden objektiivien tavoin siihen, kuinka paljon sinun on liikuteltava kameraa kuvan ottamiseksi – mutta toisin kuin muut objektiivit, niiden avulla voit tallentaa kauempana olevia kohteita. Haittapuolena on kuitenkin se, että teleobjektiivia käytettäessä on vaikeampi häivyttää taustaa ja lisätä syvyyden tunnetta kuvaan. Jotkin objektiivit mahdollistavat myös zoomauksen, jolloin kuvaaja voi asettaa polttovälin siirtymättä lähemmäs tai kauemmas kohteesta.

Jätä kommentti